Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ενεργοποίηση του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη μέτρια έως κάκιστη κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού μας, χωρίς επάνδρωση στα τρία περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, το κακό ακτοπλοϊκό δίκτυο του νησιού. Σχετικά με τις υποδομές του νησιού συνολικά, όπως λιμενικές εγκαταστάσεις, οδοποιία, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ως δήμος καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε καθημερινά, προκειμένου να μπορούμε να τα παρέχουμε στους δημότες μας.
Εκτός των παραπάνω, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη μείωση κατά 10% των προσλήψεων για το τρέχον έτος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών. Κατά την επίσκεψή μας στο υπουργείο και στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα, Κ. Πουλάκη, επιμείναμε στο ποιοι λόγοι επέβαλλαν στην, ήδη δραματική, κατάσταση που επικρατούν στους δήμους να προστεθούν και άλλες απαγορεύσεις στις προσλήψεις, η απάντηση ήταν ότι είχαν δύο επιλογές, με δεδομένο ότι είχαν να αντιμετωπίσουν τη δεδομένη νομοθεσία. Η πρώτη ότι θα μας έδιναν το δικαίωμα, σύμφωνα με τον ίδιο, να κάνουμε 10% λιγότερες προσλήψεις προσωπικού σε σχέση με πέρσι ή αν προσπαθούσε να το ακυρώσει το -10% θα χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση και ως εκ τούτου μήνες ή και χρόνο, επομένως θα μας είχαν δέσμιους - ομήρους χωρίς να μπορούμε να προχωρήσουμε και σε αυτό το 90% των προσλήψεων. Σημειώνουμε ότι είχαμε ένα έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών για αξιολόγηση των δομών. Είναι γνωστό στο υπουργείο ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών μας, αφού τους απαντήσαμε έγκαιρα και αναφερόμαστε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές μας.
Ως δημοτική Αρχή προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, μαζί με εκτός δήμου πολίτες, προκειμένου να μη στερηθούν οι πολίτες αυτά που στοιχειωδώς πρέπει να τους παρέχουμε. Οργανώνουμε τη δουλειά μας πιο επιτελικά και με την επίσκεψή μας στα υπουργεία θέλουμε να εκμαιεύσουμε τις απόψεις της κυβέρνησης.
Οι συνθήκες και οι συνέπειες είναι ίδιες με αυτές που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ομως, αυτά δεν προέκυψαν τώρα. Αυτά τα αντιμετωπίζαμε και νωρίτερα, πριν τα Μνημόνια και ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζαμε πως όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο δεν έχουν να κάνουν με το Μνημόνιο αυτό καθεαυτό. Το Μνημόνιο είναι εργαλείο για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, που εκπορεύονται από το Μάαστριχτ και την ΕΕ. Το ότι σήμερα αν θα έχουμε καράβι στο νησί μας ή όχι, δυστυχώς, δεν εξαρτάται κυρίως από την πολιτεία αν θα το παρέχει αυτό ως αγαθό αλλά αν ο εφοπλιστής, σε εκείνη την περίοδο ή εκείνη τη μέρα, θα έχει κέρδος. Η ασκούμενη πολιτική έχει συνέπειες σε όλη την καθημερινότητα. Από την υγεία και αν υπάρχει γιατρός μέχρι το πώς θα μετακινηθούμε.
Ως δήμος τα αποκαλύπτουμε, τα καταγγέλλουμε, λέμε τις αιτίες που τα δημιουργούν και τώρα, μετά την επίσκεψή μας στα υπουργεία, άμεσα θα ξεκινήσουμε λαϊκές συνελεύσεις. Εκεί θα εξηγήσουμε τις απαντήσεις που έχουμε πάρει.
Στέλιος Σταμούλος
Δήμαρχος Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου