Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Την πληρώνει η λαϊκή οικογένεια

Στο διάστημα της επανεκλογής μας στη Διοίκηση του Δήμου εξακολουθούμε να γινόμαστε αποδέκτες της πολιτικής που υλοποιείται στους OTA. Σήμερα, ύστερα από τη μακρόχρονη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, οι Δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και υποδομών, τις περικοπές στη χρηματοδότηση, τις αυξήσεις φόρων και τελών και την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού. Μία πολιτική που, αφενός, δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια αλλά με το σύνολο της πολιτικής της ΕΕ, αφετέρου, μία πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες.
Η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εξακολουθεί να ζημιώνεται η λαϊκή οικογένεια, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις την αντιμετωπίζουν ως το μόνιμο υποζύγιο, που στερείται υπηρεσίες που δικαιούται να τις απολαμβάνει δωρεάν από το κράτος.
Απόρροια των κυβερνητικών πολιτικών είναι το ότι σήμερα ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μειωμένη ρευστότητα, ιδιαίτερα από το 2014, ενώ ταυτόχρονα τα αποθεματικά του Δήμου αποτυπώνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, τα έσοδα από την Κεντρική Κυβέρνηση (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κλπ.) συνεχίζουν να αποδίδονται μειωμένα.
Παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, καθώς και το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, προτεραιότητά μας, ως Δημοτική Αρχή, εξακολουθεί να είναι η Κοινωνική Πολιτική, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα στις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη βοήθειά μας σε απόρους συνδημότες μας, το γεγονός ότι έχουμε καταργήσει τα τροφεία από τους παιδικούς σταθμούς, όπως και το ότι σε όλες τις δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουμε είτε μηδενικές είτε ενδεικτικές συνδρομές. Επίσης, συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης στα ανταποδοτικά τέλη, δεν υπάρχει καμία αύξηση. Συγκεκριμένα, τα τέλη που έχουμε είναι από τα χαμηλότερα πανελλαδικά, ενώ όλες οι ευπαθείς ομάδες απαλλάσσονται από αυτά.
Ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών τα εξής:
Την έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις άμεσες υποχρεώσεις.
Την έγκριση 70 θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων. Αντίληψή μας είναι οι θέσεις εργασίας στο Δήμο να καλύπτονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε ευαίσθητες θέσεις, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί. Στη βάση αυτής της αντίληψής μας, έχουμε κάνει από το 2011 αλλεπάλληλες ενέργειες προκειμένου να προσληφθούν εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.
Φυσικά, ο αγώνας μας θα εξακολουθήσει να δίνεται με αιτήματα:
Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων, ουσιαστική ελάφρυνση και ρύθμιση παλαιών οφειλών για τα λαϊκά στρώματα και τους μικροεπαγγελματίες, πάγωμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών που έχουν εκδοθεί από τους δήμους, μείωση των ανταποδοτικών τελών, με στόχο την κατάργησή τους, για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα, ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Βαγγέλης Σίμος
Δήμαρχος Πετρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου