Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά: Ολοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 5/11 με τα τρακτέρ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Από προηγούμενη σύσκεψη
Συνάδελφε ένας ακόμη χρόνος πήγε προς το χειρότερο. Μικρές παραγωγές – ανύπαρκτες τιμές.
Βλέπεις η ελεύθερη αγορά επιτρέπει στον καθένα να παίρνει την παραγωγή της χρονιάς τζάμπα και βερεσέ. Και το φιλόπτωχο κράτος βαράει παλαμάκια στο όνομα της ″επιχειρηματικότητας″. Εξάλλου υπάρχουν παραγωγοί απλήρωτοι 2,3 και 4 χρόνια, για το καλό του τόπου μάλλον. Μοιραίο ήταν και ο καιρός να μας τα χαλάσει αλλά και πάλι έστω και αν προκαταβολικά πληρώνουμε ΕΛΓΑ ανασφάλιστα είναι τα χωράφια μας με πολιτική βούληση. Βεβαίως και η προστασία της από τιμή και ζημιές αλλά μας ήρθαν κι αυτά που πολλοί πίστευαν πως ″δεν γίνονται αυτά″.
Φορολόγηση της παραγωγής λες και είμαστε μεσάζοντες και μάλιστα με προκαταβολές για το επόμενο έτος λες και είχαμε συμφωνία με το θεό για το πόσο θα παράγουμε.
Τριπλασιασμός των ασφαλίστρων του ΟΓΑ την στιγμή που με το υπάρχον καθεστώς το 40% των υπόχρεων αδυνατούν να πληρώσουν για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που σίγουρα έχει πολλά να ζηλέψει από συστήματα υγείας ακόμη και χωρών του τρίτου κόσμου.
ΕΝΦΙΑ σε ότι πληρώθηκε με μεγάλο κόστος έγινε με δανεισμό και τόκο χαράτσι στις γεωτρήσεις και τα ψεκαστικά. Και για όλα αυτά γίνεται αρπαγή από τους τραπεζικούς λογαριασμούς με πλήρη αδιαφορία για τις οικογενειακές ανάγκες.
Βροχή και οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο, στο ρεύμα 23% στα μέσα και εφόδια αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης κάνοντας το κόστος με το κέρδος δυσανάλογα και την επιβίωση μας αφόρητα δύσκολη.
Τα όρια συνταξιοδότησης φτάνουν στην μετά θάνατον ζωή ενώ οι συντάξεις είναι χαρτζιλίκι.
Και έπεται κακή συνέχεια με την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Την στιγμή που ως το 2019 το εισόδημα μας θα έχει μειωθεί 60%.
Το τελευταίο βέβαια αφορά τους ″καθαρούς αγρότες″ αφού το ξεκαθαρίσουν με το 50% του εισοδήματος τους, αυτό θα είναι και το ξεκλήρισμα μικρών, μεσαίων και μεγαλοαστών.
Ποιο επίκαιρα από ποτέ λοιπόν τα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως αυτά εκφράζονται μέσω των επιτροπών των αγροτικών συλλόγων και των ομοσπονδιών τους, και αναδεικνύονται στις γενικές συνελεύσεις των εγγεγραμμένων μελών.
Η αντίδραση μας σε όλα αυτά που μας καταστρέφουν είναι μονόδρομος μόνο με τη διεκδίκηση κερδίζοντας λύσεις των προβλημάτων αποδεδειγμένα.
Την Πέμπτη 5/11 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΛΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου