Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Καρδίτσα: Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με συμμετοχή αγροτών

Με μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην Καρδίτσα τα τελευταία χρόνια, απάντησαν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι φοιτητές και οι μαθητές στα νέα και παλιά μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μαζική ήταν η παρουσία των μαθητών από σχολεία που είναι σε κατάληψη και των φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής. Τα καταστήματα έμειναν κλειστά με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.
Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία όπου πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που χαρακτηρίζονταν από παλμό και αγωνιστικότητα. Απεργιακές φρουρές από πολύ νωρίς το πρωί περιφρούρησαν την απεργία στις αλυσίδες καταστημάτων της πόλης.
Τη συγκέντρωση άνοιξαν με χαιρετισμούς ο Κ. Φιλίππου από τους μαθητές, ο Κ. Οικονόμου από τους φοιτητές και ο Βαγγέλης Μπούτας από τους αγρότες, που τόνισαν τη σημασία της οργανωμένης και κοινής δράσης και αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η σημερινή απεργία είναι η αρχή! Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης. Απαντάμε με νέα γενική απεργία στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Δημιουργούμε στην πράξη ένα τεράστιο λαϊκό τείχος, ώστε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά - αντιασφαλιστικά μέτρα. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!».
Στην κεφαλή της πορείας που ακολούθησε ήταν τα τρακτέρ των αγροτών. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία δικαστηρίων στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου