Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις αγροτών

Τον αγωνιστικό χάρτη των επόμενων ημερών δημιούργησαν οι αγρότες στην πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στον Παλαμά.
Στην κατάμεστη αίθουσα αγρότες απ’ όλους τους νομούς της Θεσσαλικής περιφέρειας, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκφράζεται μέσω των μνημονίων και προχώρησαν σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις που θα μετατρέψουν σε πράξη την αντίδρασή τους.
Πιο συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα γίνει και η μεγάλη απεργία των εργαζομένων, ενόψει της ψήφισης των μέτρων, θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ  θα στηθούν και μπλόκα σε επιλεγμένα σημεία.
Σε ότι αφορά στο νομό Καρδίτσας θα γίνει συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα του νομού, ενώ θα στηθεί μπλόκο με αγροτικά μηχανήματα στο «Δέλτα». Για την καλύτερη προετοιμασία και ενημέρωση, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να του ζητηθεί να μην ληφθούν τα μέτρα που οδηγούν σε ξεκλήρισμα του μικρομεσαίου αγρότη και της οικογένειάς του.
Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, κατά  πάσα πιθανότητα στον Παλαμά, όπου θα μπουν επί τάπητος οι ανά την Ελλάδα αποφάσεις και θα υπάρξει περαιτέρω συντονισμός των δράσεων που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μεταφραστεί σε μπλόκα. Χωρίς πάντως να μπορεί κανείς σήμερα να πει το πότε θα βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
Μέχρι πάντως να γίνει αυτό οι αγρότες προγραμματίζουν συγκεντρώσεις μπροστά σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, σε εφορίες και τράπεζες βρισκόμενοι σε μια συνεχή αγωνιστική κινητικότητα.
Όπως προείπαμε στη σύσκεψη του Παλαμά συμμετείχαν αγρότες απ’ όλη τη Θεσσαλία, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα από τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλη Μπούτα, τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Τζέλλα και και τον εκπρόσωπο των αγροτών της Λάρισας κ. Ρίζο Μαρούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου