Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Το ΚΚΕ απορρίπτει όλες τις εκδοχές του "Καλλικράτη"

«Για το ΚΚΕ είναι απόλυτα ξεκάθαρο, η Τοπική Διοίκηση δεν είναι ένας λαϊκός θεσμός. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού κράτους δρα και υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Η τοποθέτησή του έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο της κυβέρνησης».
«Όλες οι αντιδραστικές ανατροπές που έχουν δρομολογηθεί, από τον "Καλλικράτη" στα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια, έχουν σφραγίδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σήμερα, ενώ συναινούν και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μαζί και οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ», ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης. «Όλοι οι κρατικοί προϋπολογισμοί, και με ΝΔ και με ΣΥΡΙΖΑ, είναι προσαρμοσμένοι στους στόχους της μόνιμης ευρωενωσιακής δημοσιονομικής πειθαρχίας», πρόσθεσε. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν θεσπίσει το Οικονομικό Παρατηρητήριο για τον έλεγχο της αντιλαϊκής δημοσιονομικής πορείας στους δήμους, το ίδιο κάνει σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ.
Όπως εξήγησε, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρατηγική συναντίληψη για την προσέλκυση επενδύσεων και τη συγκέντρωση πόρων σε έργα και υποδομές που θα υπηρετήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τις λαϊκές ανάγκες. «Το ΚΚΕ απορρίπτει όλες αυτές τις εκδοχές του "Καλλικράτη", του παλιού, του αναθεωρημένου», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται γενικότερες ρήξεις και ανατροπές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου