Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, στη 1 το μεσημέρι, με συμμετοχή από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές
Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους κλαδικά συνδικάτα, σωματεία δήμων και Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων στους ΟΤΑ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη χτεσινή πανεργατική πανελλαδική απεργία και από τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν την Τρίτη.
Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων στους ΟΤΑ από πολλές περιοχές της χώρας, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Για την κινητοποίηση αυτή, κάλεσμα έχουν απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αττικής, που έχει κηρύξει στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας), το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας που έχει επίσης κηρύξει στάση εργασίας (9 π.μ. έως λήξη του ωραρίου), τα Συνδικάτα ΟΤΑ στους νομούς Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας. Επίσης, συμμετοχή έχουν δηλώσει η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Κορινθίων, η Επιτροπή Συμβασιούχων Πειραιά κ.ά. Κάλεσμα απευθύνει και η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κ.λπ. Στη συγκέντρωση της Αθήνας που οργάνωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, συμμετείχαν συμβασιούχοι, σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από διάφορους δήμους του Λεκανοπεδίου. Επίσης, στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλ. Σταμέλος, Πετρούπολης, Β. Σίμος και Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκος.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Βασιλάκος, μέλος της Επιτροπής Συμβασιούχων δήμου Ωρωπού. Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, και μετά με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εκεί, η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη τους δέχτηκε μόνο ύστερα από τη συμβολική κατάληψη του ισογείου του υπουργείου. Και στις δυο συναντήσεις οι συμβασιούχοι απαίτησαν η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
"Καμία μέρα να μην πάει χαμένη"
Από την κινητοποίηση της Τρίτης στην Αθήνα
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για την κινητοποίηση της Τρίτης και τις συναντήσεις με τους υπουργούς αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Εσωτερικών «δεν δεσμεύτηκε για τίποτα στο βασικό αίτημα των συμβασιούχων να παραμείνουν στη δουλειά. Στην ουσία αναμασούσε δικαιολογίες για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει λύση για το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ρίχνουν το μπαλάκι στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στους δημάρχους (...).
Αντιθέτως, είχε το θράσος να μας πει ότι προέχει να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση από τους θεσμούς και μετά θα δούμε το πώς θα τακτοποιηθεί ένα κομμάτι που είναι "μακροχρόνιοι" συμβασιούχοι. Και αυτό δεν θα πιάσει και όλους. Αποκρύπτοντας από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει τις απολύσεις (...) Η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη αναμασούσε τις ίδιες δικαιολογίες με τον υπουργό Εσωτερικών, ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους.
Καταγγέλλουμε τους δημάρχους που μπροστά στην πανεργατική απεργία τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα από τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας. Είναι εκείνοι οι δήμαρχοι που έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία ώρα, καμία μέρα να μην πάει χαμένη! Κάθε μέρα στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου