Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στην απόφαση για απολύσεις


Φωνάζοντας το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις - στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση» συμβασιούχοι και εργαζόμενοι ΟΤΑ που έφτασαν από πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και ενάντια στην απόφαση για τις απολύσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, αλλά και τα κατά τόπους κλαδικά σωματεία αλλά και συμβασιούχοι από Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κόρινθο.
Το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και μετά πραγματοποίησαν πορεία. Έξω από τη Βουλή κατήγγειλαν τους δυο συναρμόδιους υπουργούς Π. Σκουρλέτη και Ο. Γεροβασίλη για το γεγονός ότι δεν τους συνάντησαν, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν για την κινητοποίηση.
Οι εργαζόμενοι φτάνοντας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαίτησαν άμεση συνάντηση με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Η απάντηση που έλαβαν από την μεριά του υπουργείου, να προσέλθουν για συνάντηση στις 6 μ.μ., προκάλεσε την αγανάκτηση τους. Αντιδρώντας προχώρησαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, τα ρολά της εισόδου του οποίου παρέμειναν κατεβασμένα, απαιτώντας άμεσα συνάντηση με την υπουργό. Κάτω από την αγωνιστική τους πίεση αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μπήκε στο υπουργείο για να συναντηθεί με την υπουργό λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.
Στη συνάντηση, η υπουργός επικαλέστηκε νομικά ζητήματα ωστόσο οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Άλλωστε από τις 22 Μάη κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.
Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Σ. Βαρδαλής.
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρύσανθος Κυριαζής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, η Σοφία Εξαδάκτυλου, συμβασιούχος εργαζόμενη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπλέκος από τους συμβασιούχους Ν. Λάρισας, η Π. Χάλαρη, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμων Πειραιά και ο Κ. Μπούρας, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριότητας δήμου Πάτρας.
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Επίσης, στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Πατρέων με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου