Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τα διαβούλια των αστών στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Με 140 συμμετέχοντες συνεδριάζει φέτος η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (6 - 9 Ιούνη) στο Watford της Μ. Βρετανίας. Τα ονόματα όσων παίρνουν μέρος έχουν μικρότερη σημασία από τη θεματολογία της συνεδρίασης, η οποία καλύπτει όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπου επικεντρώνονται το ενδιαφέρον και οι ανταγωνισμοί της αστικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και η κρίση στην Ευρώπη, οι απειλές του εθνικισμού και του λαϊκισμού, οι προκλήσεις στην Αφρική, ο πόλεμος στη Συρία, ο κυβερνοπόλεμος και οι μορφές που παίρνει, η τρομοκρατία και οι βασικές τάσεις στην ιατρική έρευνα. Πρόκειται για θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τα διαβούλια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ανά τον κόσμο, τα οποία χαράσσουν στρατηγική από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, με δεδομένες τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που οξύνονται. Σ' αυτά τα διαβούλια προστίθεται και η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στην οποία συμμετέχουν καραμπινάτοι φυσικοί, πολιτικοί και άλλοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης απ' όλον τον κόσμο. 

Στη φετινή συνεδρίαση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Πίτερ Σάδερλαντ, τραπεζίτες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Οζμπορν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, ο αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Μάρτιν Γουλφ. 

Από ελληνικής πλευράς, στη φετινή συνεδρίαση συμμετέχουν (σύμφωνα με τον Τύπο) ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της «Καθημερινής» και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ. 

Σε παλιότερες συνεδριάσεις είχαν κληθεί και είχαν συμμετάσχει ο Στέφανος Μάνος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Αννα Διαμαντοπούλου και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ολοι τους εκλεκτά παιδιά της ντόπιας πλουτοκρατίας και με περγαμηνές στην προώθηση της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις συμμαχίες της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου