Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επίκαιρες ερωτησεις του ΚΚΕ

1.
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ακατάλληλο νερό στην κοινότητα Φύλλου του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Φύλλου του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, που όπως καταγγέλλουν είναι ακατάλληλο προς πόση.

Το νερό προέρχεται από γεωτρήσεις και έχει χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλο ακόμη και για οικιακή χρήση, επιπλέον το δίκτυο διανομής στα σπίτια αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό για τις ανάγκες τους με σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Χρόνια τώρα οι αρμόδιοι υπόσχονται στους κατοίκους της κοινότητας ότι θα κατασκευαστεί δίκτυο, ώστε να προμηθεύονται πόσιμο νερό από τη Λίμνη Σμοκόβου. Το έργο όμως δεν προχωρά και οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να υδρεύονται από τα υπόγεια νερά που περιέχουν πληθώρα νιτρικών αλάτων και άλλων επικίνδυνων ουσιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για την ταχεία δημιουργία δικτύου για τις ανάγκες ύδρευσης της Κοινότητας Φύλλου του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου.

Οι βουλευτές: Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

2.  
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικές υποδομές στο Ν. Καρδίτσας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το Νομό Καρδίτσας προξένησαν σοβαρές ζημιές, τόσο στις καλλιέργειες, όσο και στις αγροτικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε 3.500 στρέμματα βαμβακιού και σε 1000 στρέμματα καλαμποκιού. Όσοι αγρότες είχαν την οικονομική δυνατότητα προχώρησαν σε επανασπορές, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν λόγω οικονομικών δυσκολιών, αφού δεν έχουν λεφτά ούτε για το σπόρο.

Ζημιές προξενήθηκαν επίσης και σε γεωργικές εγκαταστάσεις όπως ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια και αποθήκες γεωργικών προϊόντων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει, ώστε έγκαιρα να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών, για τις δαπάνες της επανασποράς.

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου