Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΚΕΔΕ ζητά... δραστηριότητα αντί δουλειά για τους νέους

Με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται ο υποστηρικτικός ρόλος της Τοπικής Διοίκησης στο «πέρασμα» επιλογών που αφαιρούν κατακτήσεις χρόνων σε όφελος του κεφαλαίου, διαμορφώνοντας παράλληλα τη σχετική συνείδηση. Αυτή τη φορά η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέσω της οποίας η Τοπική Διοίκηση πρωταγωνίστησε τα τελευταία χρόνια, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, επιχειρεί να προβάλει ως μια «λύση» στο πρόβλημα της ανεργίας την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, διά του προέδρου της, Κ. Ασκούνη, η ΚΕΔΕ καλεί τον πρωθυπουργό να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και των μελών του, «ΕU-Starter», για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, κατά την επικείμενη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 27 και 28 Ιούνη. «Θα ήθελα να σας ζητήσω να προτείνετε την πρωτοβουλία ΕU-Starter ως συγκεκριμένη δράση για έγκριση», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε σχετική επιστολή του προς τον Αντ. Σαμαρά. Τι θα κάνει αυτή η πρωτοβουλία; Θα δώσει στους νέους μια δραστηριότητα, μια πρώτη εργασιακή εμπειρία, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση.

Δε συναινεί απλώς η ΚΕΔΕ, αλλά ένθερμα πρωτοστατεί στην κατεύθυνση εντός της ΕΕ, να αντικατασταθεί η εργασία από τέτοιου είδους... δραστηριότητες, που ουσιαστικά σημαίνουν τσάμπα εργατικά χέρια για το κεφάλαιο και εκτόνωση της αντίδρασης σε όφελος του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου