Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα σιαμαία

Εφημερίδα «ΑΥΓΗ» 17/6: «Αδεια κυκλοφορίας που εξυπηρετεί σκοπιμότητες δόθηκε και στον "Ριζοσπάστη", παρότι κυκλοφόρησε την Κυριακή, αυτοχαρακτηριζόμενος ως "απεργιακό φύλλο"».

Και το alter ego της, η «Εφημερίδα των Συντακτών», 17/6: «Μια από τις εφημερίδες που εξέδωσαν απεργοσπαστικό κυριακάτικο φύλλο ήταν και ο "Ριζοσπάστης" (...) Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση - η έκδοση (...) μεθοδεύτηκε (...) κλήθηκαν επιλεκτικά συντάκτες της εφημερίδας που είναι "πιστά" κομματικά μέλη, συντάκτες μη κομματικά μέλη που είναι εμπιστοσύνης (...) αρκετοί εξαπατήθηκαν και εργάστηκαν έχοντας την εντύπωση πως όντως υπήρχε εξαίρεση (...) Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου δεν κήρυξε απεργία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ, που θα μπορούσε να "αχρηστεύσει" πλήρως την απεργοσπασία στον Τύπο».

Σχόλιο πρώτο: Οι συντάκτες της «ΕτΣ» διαπρέπουν στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ισως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Ως σεναριογράφοι θα προσφέρουν κάτι περισσότερο απ' το τίποτα που προσφέρουν παριστάνοντας τους δημοσιογράφους. Και βέβαια για να συκοφαντήσεις πρέπει να έχεις φαντασία...

Σχόλιο δεύτερο: Για το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού έχουμε γράψει πολλά, γράφουμε και σήμερα στη σελίδα 32. Επειδή όμως η υποκρισία ξεχειλίζει απ' τα μπατζάκια των σιαμαίων του Τύπου -που έχουν το θράσος να εγκαλούν ταξικά συνδικάτα ότι δε φρόντισαν για την επιτυχία της απεργίας που υπονόμευσαν οι ομοϊδεάτες τους στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, αυτοί που απ' το βράδυ της Παρασκευής διέρρεαν ότι η απεργία τελειώνει- ας μας απαντήσουν: Πότε ετοίμασαν τις εκδόσεις της Δευτέρας;

Πότε πρόλαβε η «Αυγή», στις λίγες διαθέσιμες ώρες για την ετοιμασία μιας έκδοσης απ' τις 6 το απόγευμα της Κυριακής οπότε και πήραν την άδεια να κυκλοφορήσουν, να ετοιμάσει 48 σελίδες και ειδικό διαφημιστικό σποτάκι για το διαδίκτυο; Βιονικοί είναι οι δημοσιογράφοι της; Μάλλον φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης... Ματαίως βέβαια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου