Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Συνεχίζουν τον αγώνα για να «σπάσουν» την κυβερνητική αδιαλλαξία!

Οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν για 16η μέρα σήμερα, τη σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στηριζόμενοι στη δύναμη που τους δίνει η αγωνιστική συμμαχία και συμπαράταξη με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

Με τα δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, τα οποία καθημερινά δυναμώνουν, και με πανελλαδικό συντονισμό της καθημερινής αγωνιστικής δράσης, η μαχόμενη αγροτιά εντείνει την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να την αναγκάσει ν' αλλάξει τη στάση ολικής άρνησης έναντι των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων, που επέδειξε από την έναρξη της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται, μέχρι στιγμής, προκλητικά αδιάλλακτη και σκληρά ανυποχώρητη κι επιχειρεί αυτό να το δείξει και να το διαμηνύσει με διάφορους τρόπους:

  • Το έδειξε, καθαρά, πριν ξεκινήσει η πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση, όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, δεν δέχτηκε, επί της ουσίας, κανένα από τα αιτήματα των αγροτών –παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος τα χαρακτήρισε δίκαια!- επικαλούμενους την οικονομική αδυναμία του κράτους. (Μόνο που, ιδιαίτερα τούτη τη φορά, οι αγρότες δεν ζητούν πολλά χρήματα από το κράτος, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο έτερος υπουργός Μ. Χαρακόπουλος, αλλά να μην τους πάρει και τα λιγοστά χρήματα που τους έχουν μείνει στην τσέπη, με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση).
  • Το διαμήνυσε από την πρώτη μέρα της κινητοποίησης, εγκαθιστώντας, σε απόσταση αναπνοής από τα μπλόκα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες και ΜΑΤ. Οι δυνάμεις αυτές παραμένουν στρατοπεδευμένες εκεί όλο το 24ωρο σε διαρκή «επιχειρησιακή ετοιμότητα» και, υπό την επί τόπου καθοδήγηση ανώτερων αξιωματικών, παρεμβαίνουν, χρησιμοποιώντας βία εναντίον των αγροτών, όποτε αυτοί επιχειρούν, ειρηνικά και πεζοί, να φτάσουν στα οδοστρώματα των εθνικών οδών.
  • Το επανέλαβε, στη συνέχεια, με τις «εξαγγελίες» που έγιναν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίες είναι «σκέτη κοροϊδία» και δεν ικανοποιούν, ούτε κατ' ελάχιστον, τα αιτήματα των αγροτών.
  • Το υπονόησε, σαφώς, με την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί, όπως του ζητήθηκε, με αντιπροσωπεία των μπλόκων. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες θεωρούν ότι αυτή η άρνηση δείχνει ότι ο Α. Σαμαράς, φέρεται με υποτιμητικό τρόπο προς την φτωχή αγροτιά και, γενικότερα, τη φτωχολογιά της πατρίδας, ενώ, αντίθετα, επιδεικνύει μεγάλη εκτίμηση προς την πλουτοκρατία, όπως δείχνουν οι συχνές συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων, τους οποίους παίρνει μαζί του όπου κι αν πάει, όπως έκανε στα ταξίδια του στο Κατάρ και στη Γερμανία. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού, η επιτροπή των εκπροσώπων των μπλόκων ζητάει συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλοι υπουργοί, οι οποίοι –όπως και ο Αθ. Τσαυτάρης είπε- είναι συναρμόδιοι για την ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες πιστεύουν ότι, με τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης τους και με ακόμα μεγαλύτερο δυνάμωμα της αγωνιστικής, λαϊκής συμμαχίας, μπορούν «να σπάσουν τον τσαμπουκά της κυβέρνησης», αναγκάζοντάς την, τελικά, να σκύψει στα ζωτικά προβλήματά τους και να δώσει άμεσες λύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση είναι αποφασισμένοι να κινηθούν και τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου