Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

"Οι αγώνες των αγροτών υπόθεση όλων"


Στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχή μικρομεσαία αγροτιά, είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και μάλιστα σε ένα νομό όπως ο δικός μας καθαρά αγροτικός

Θα πρέπει λοιπόν να στηριχτεί αυτός ο αγώνας γιατί:
1.Στο νομός μας κυριολεκτικά το εισόδημα πολλών κατηγοριών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων, εξαρτάται σχεδόν άμεσα από το αγροτικό εισόδημα. 
 2. Επειδή είναι δίκαιος, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στην πολιτική της τελικής τους εξολόθρευσης που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους που επέβαλε.
3. Προβάλλουν ζωτικά αιτήματα, χωρίς την ικανοποίηση των οποίων δεν μπορούν, πλέον, να σταθούν ούτε μια μέρα στο αγροτικό επάγγελμα. 
 4. Επειδή οι φτωχοί αγρότες έχουν κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, κοινό αντίπαλο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική κι άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.
5.Η αγωνιστική λαϊκή συμπαράταξη με τους αγωνιζόμενους αγρότες είναι αναγκαία, πρωτίστως, επειδή έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς για να μπορεί να παράγει προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη ζωή του λαού μας. Διότι αν η μικρομεσαία αγροτιά «φύγει από τη μέση» κι εγκαταλείψει την παραγωγή, όπως θέλει και προωθεί η ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία εφαρμόζουν, με συνέπεια και ζήλο, οι ελληνικές κυβερνήσεις, τότε η διατροφή του ελληνικού λαού θα περάσει εξολοκλήρου και αποκλειστικά στα χέρια και στις διαθέσεις των πολυεθνικών των τροφίμων, που κάθε άλλο παρά για το καλό του ελληνικού λαού ενδιαφέρονται και το μόνο που τις απασχολεί είναι πώς θα εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων έχουν κάθε λόγο και μεγάλο όφελος να συνδράμουν για την πετυχημένη έκβαση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πρέπει να ενταθεί η λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί να υποχωρήσει. Έτσι μπορεί ν' αντιμετωπιστεί και η προσπάθεια των κυβερνώντων, από τη μια, να παγιδεύσουν την αγροτιά σε υποσχέσεις και ατελέσφορες, ανούσιες συζητήσεις παραπλάνησης κι αποπροσανατολισμού κι από την άλλη, με τη χρησιμοποίηση της αστυνομικής, κρατικής καταστολής, να επιβάλουν κλίμα τρομοκράτησης των αγροτών, ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να υποταχθούν, αμαχητί, στη μοίρα του ξεκληρίσματος, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει γι' αυτούς η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Να ξεσκεπαστεί η λογική του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται λύσεις στους αγρότες χωρίς να θιχτεί η ΚΑΠ και η ΕΕ.

Να αποκρουστεί η τακτική του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, που στη γνωστή λογική του συστήματος που πιστά υπηρετεί, την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και του «κοινωνικού αυτοματισμού», χωρίς να αρθρώνει κουβέντα για τα μονοπώλια που τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά στην παραγωγή και εκμετάλλευση του αγροτικού προϊόντος, (σπορά, καλλιέργεια, συγκομιδή, αποθήκευση, εμπορία), ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και περιορισμό παροχών από πλευράς κράτους, για να εξοικονομηθούν κονδύλια και να στηριχτούν οι αγρότες. 

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχής αγροτιάς, υποστηρίζοντας, ένα προς ένα, όλα τα δίκαια αιτήματά της, όπως σημείωσε και η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κατά την επίσκεψή της στο μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, στον κόμβο της Νίκαιας, και κάνει ό,τι μπορεί για τη συγκρότηση της ισχυρής λαϊκής αγωνιστικής συμμαχίας. 

Ταυτόχρονα, προβάλλει την ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κατά των μονοπωλίων, που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και στον κεντρικό σχεδιασμό, διασφαλίζοντας καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Αστέριος Χαλάτσης

Μέλος της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου