Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μπλόκο Νίκαιας: Καταγγέλλει απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση

Απρόκλητη και βάρβαρη αστυνομική επίθεση με σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα και γκλομπ δέχθηκαν οι αγωνιστές αγρότες που βρίσκονται για 9η μέρα στον κόμβο της Νίκαιας με τα αγροτικά μηχανήματά τους.

Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που αποχωρούσαν από την ΠΑΘΕ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην οποία είχαν βγει για μια ακόμη φορά με τα πόδια, για να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, ενώ να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ διεξαγόταν κανονικά πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Στην καταγγελία του το Μπλόκο της Νίκαιας τονίζει:

«Είναι σαφές ότι με την όξυνση της βίας και του αυταρχισμού η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιδιώκει το σπάσιμο του μπλόκου της Νίκαιας. Επιδιώκει με την τρομοκρατία να σταματήσει τους δίκαιους αγώνες κάθε κοινωνικής ομάδας που αγωνίζεται, όπως έκανε με τους ηρωικούς απεργούς της "Χαλυβουργίας", τους εργαζόμενους στο Μετρό, επιχειρεί το ίδιο με τους ναυτεργάτες και με τους αγρότες.

Δεν μας φοβίζουν οι απειλές, οι εκβιασμοί, η ωμή βία. Έχουμε δίκιο, γι' αυτό και βρισκόμαστε στο δρόμο. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τα προβλήματα, τα αδιέξοδα που βιώνουν όλα τα λαϊκά στρώματα, είναι αυτή που οδηγεί στην εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που κλείνει τα μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, που έχει φτάσει την ανεργία στο 26%, που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που οδηγεί παιδιά στη λιποθυμία από την πείνα ή στο ψάξιμο τροφής στους σκουπιδοτενεκέδες.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για το βάρβαρο χτύπημα της αγωνιζόμενης αγροτιάς στο μπλόκο Νίκαιας. Όση βία και αυταρχισμό και να χρησιμοποιήσει, δεν θα λύσει τα προβλήματα που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερους και καλύτερα οργανωμένους αγώνες, στο συντονισμό της δράσης και της συμμαχίας αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της και ως την ανατροπή της. Έχουμε την εμπειρία να αποφεύγουμε τις τρικλοποδιές της κυβέρνησης και τις προκλήσεις της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη μπροστά στο δυνάμωμα των αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα, πιέζεται από τα χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα και την ευρύτατη αλληλεγγύη όλων των φορέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, Εμπορικούς Συλλόγους και επιμελητήρια, φορείς της νεολαίας, των γυναικών των επιστημόνων.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας θα δοθεί η απάντηση, στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή και των άλλων φορέων της περιοχής για συμπαράσταση στους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

Το μπλόκο Νίκαιας δηλώνει ότι παραμένει όρθιο και αγωνιστικό. Η τρομοκρατία, τα χτυπήματα και ο αυταρχισμός μάς πεισμώνουν, δυναμώνουν την αγωνιστική διάθεσή μας. Νέα τρακτέρ από τον πρώην Δήμο Κοιλάδας της Λάρισας έρχονται σε λίγο στα μπλόκα, αύριο θα υπάρξει μαζική κάθοδος τρακτέρ από την Καρδίτσα και τα παρακάρλια χωριά της Λάρισας. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχισμό, τα ψέματα, την κοροϊδία του ελληνικού λαού με τις παραπλανητικές δηλώσεις και υποσχέσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας.

 Μπλόκο Νίκαιας, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου