Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά


«Εργατιά – Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» το σύνθημα που βροντοφώναξαν εργάτες και αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, όπου έφτασαν με πορεία οι εργαζόμενοι από κλάδους της Αττικής, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Τα 2 πούλμαν ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το πρωί από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Τους υποδέχθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, τονίζοντας ότι «πάντα το ΠΑΜΕ είναι συμπαραστάτης και αρωγός στον αγώνα μας. Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε.

Η αντιλαϊκή πολιτική χτυπά το ίδιο εργαζόμενους και αγρότες για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, αλλά ταυτόχρονα ο αγώνας μας έχει προοπτική καθώς παλεύουμε για να παράγουμε στα χωράφια μας και αυτό δεν θα γίνει όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια.

Άρα ο αγώνας μας τραβάει μακριά».

Ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι «το ταξικό εργατικό κίνημα όπως και το αγροτικό ξέρουν από οργάνωση, πειθαρχία και προοπτική.

Κοινός αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές, η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Όπως χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, έτσι θέλουν να πάρουν τα χωράφια από τους αγρότες.

Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων σας».

Ο Γιώργος Πέρρος επισήμανε ότι «προοπτική υπάρχει στη λαϊκή συμμαχία που θα παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και στη βάση αυτή θα κριθούν όλοι. Και η αγροτιά θα καταλάβει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της και ποιοι οι εχθροί της. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που σας χτυπούν την πλάτη, αλλά δεν είναι φίλοι σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου