Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ


Ανυποχώρητο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, το βιος και τη ζωή τους, για τα κέρδη των μονοπωλίων, έστειλαν οι αγρότες και οι εργάτες, μαζί με τους φοιτητές και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, από το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ, που έγινε το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.


Στη συγκέντρωση που έγινε στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησαν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν τρακτέρ, προς την έκθεση «ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ». Εκεί οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης φοιτητές και σπουδαστές, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ (αυτοκινητιστές με τα ταξί τους ήταν  στο τέλος της πορείας) και Λαϊκές Επιτροπές της πόλης.

Μέσα και από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, οι αγρότες διαμήνυσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, απορρίπτοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Μαζί με τον εργαζόμενο λαό της πόλης πρόβαλαν τον άλλο δρόμο αγροτικής ανάπτυξης που διεκδικούν. Ενα δρόμο που προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υλοποιούν, για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας.



902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου