Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Καμία δέσμευση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους από τους αρμόδιους υπουργούς


Καμία δέσμευση δεν παρείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί στους αγωνιζόμενους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Οι εκπρόσωποι των 28 μπλόκων έθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβεριάτο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση τα 16 τους αιτήματα και η απάντηση ήταν «δεν μπορούν να ικανοποιηθούν» λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Για επικοινωνιακούς, καθαρά, λόγους ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «προσπαθεί» η κυβέρνηση μέσα πάντα στο δημοσιονομικό πλαίσιο. «Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων. (Δείτε εδώ τη δήλωση του υπ. Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών)

«Αυτός ο αγώνας, που δίνουμε, εδώ και 30 μέρες, αλλά και προηγούμενα με άλλες μορφές πάλης, είναι αγώνας επιβίωσης. Και γι' αυτό θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί» τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας.

Κάλεσε μάλιστα, τους αγωνιζόμενους αγρότες αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί να προχωρήσουν σε συνελεύσεις για να καθορίσουν την παραπέρα μορφή αγώνα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου