Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα!

Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα


Δίνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, στην Αθήνα, φεύγουν, σήμερα, στις 11 το πρωί, από τα μπλόκα οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Μετά από 30 μερόνυχτα, οι μαχητές της αγροτιάς αποχωρούν από τα αγωνιστικά μετερίζια τους οργανωμένα και συντονισμένα, με το κεφάλι ψηλά, καθώς έδωσαν μια μάχη αξιοπρέπειας και περηφάνιας, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με νέες μορφές και δράσεις.

Με το που θα γυρίσουν στα χωριά τους, θα οργανώσουν, αμέσως, λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες, με στόχο να πείσουν τους συγχωριανούς τους να πάρουν μέρος, όλοι, «συν γυναιξί και τέκνοις», στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ως άμεσο και πρωταρχικό καθήκον «μπαίνει» το δυνάμωμα των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και η δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, ώστε να εξασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα και δυναμική στις νέες κινητοποιήσεις που πολύ γρήγορα θα έλθουν, καθώς η επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά θα ενταθεί, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας -το πιο ισχυρό σ' όλη τη χώρα, το οποίο, λειτουργώντας και ως φάρος της αγωνιστικής, λαϊκής συμπαράταξης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο και την προοπτική της πάλης της φτωχής αγροτιάς- την ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν στη προχτεσινή συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων με το υπουργικό κλιμάκιο στην Αθήνα, έκαναν οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλας.

Οπως τόνισαν, στη συνάντηση έγινε καθαρό ότι η τρικομματική συγκυβέρνηση παραμένει ακλόνητη στην πολιτική ξεκληρίσματος κι αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς και συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και καπιταλιστών. Γι' αυτό δε δέχτηκε να ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα της αγροτικής κινητοποίησης, ούτε καν κάποια από αυτά που αφορούν, άμεσα και καθοριστικά, στη δυνατότητα εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών να μπουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο και να παραμείνουν στο αγροτικό επάγγελμα.

Αποδείχτηκε, επίσης, ότι αυτή την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει καθόλου το πώς θα διασφαλίσει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που ζουν στις πόλεις, αλλά μόνο το πώς θα διατηρηθούν και θα αυξηθούν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία, κερδοσκοπώντας, ασύστολα, σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι οι αγωνιστές της αγροτιάς, αν και, παρά την ισχυρή αγωνιστική πίεση που άσκησαν, δεν κατάφεραν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει από την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της, δε νιώθουν ότι φεύγουν ηττημένοι.

Μπορεί, πράγματι, να μην πήραν «στο χέρι» κάτι από όσα, δικαίως, ζητούσαν, αλλά κέρδισαν κάποια άλλα, που έχουν μεγάλη σημασία, όπως:
  • Η αγωνιστική συμπαράταξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για τη συνέχεια και την προοπτική της πάλης. Κι έχει τεράστια αξία το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως για να εξασφαλίσει το «σήμερα» και το «αύριο» η μικρομεσαία αγροτιά χρειάζεται να συγκρουστεί, συνολικά, με την αντιλαϊκή πολιτική για να την ανατρέψει κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνη της, αλλά μέσω της λαϊκής αγωνιστικής συμμαχίας.
  • Η ενότητα και ο πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός των μπλόκων που επιτεύχθηκε και έδωσε ώθηση στη μάχη. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτός ο συντονισμός να διατηρηθεί και, σε συνάρτηση με το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων, να αξιοποιηθεί και στους αγώνες που έρχονται.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια εκπρόσωποι από όλα τα χωριά που συμμετέχουν στο μπλόκο συγκεντρώθηκαν και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν η αποχώρηση με τα τρακτέρ να γίνει, με οργανωμένο τρόπο, σήμερα, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας της αγροτιάς δε σταματάει, συνεχίζεται με άλλες μορφές και ο νέος αγωνιστικός σταθμός σ' αυτή την αγωνιστική πορεία, θα είναι το μεγάλο, παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου