Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες στην Καρδίτσα


Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, φορέων πραγματοποιήθηκε απόψε συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγρότες που οργάνωσαν το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Καρδίτσας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους του μπλόκου της Νίκαιας ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας), που μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία για τον αγώνα των αγροτών της στήριξης από όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης, της συμπαράταξης συνδικάτων φορέων σε ένα μέτωπο που θα ανατρέψει τις βάρβαρες πολιτικές που ξεκληρίζουν τους αγρότες.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Κώστας Κουβαράς, πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Καρδίτσας και ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία που έχει ο αγώνας των αγροτών για το νομό, την αναγκαιότητα συντονισμού των αγώνων του λαού.

«Στην Καρδίτσα, όπως και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, η οικονομία στηρίζεται στους αγρότες. Χωρίς αυτούς δε δουλεύει μαγαζί, δε χτίζεται οικοδομή, δεν έχει δουλειά κανένας μας. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι οικοδόμοι, όλοι μας έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε και να παλέψουμε μαζί για να κερδίσουν αυτή τη μάχη οι αγρότες.

Όπως χτυπιέται άγρια η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το ίδιο και χειρότερα χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά. Επομένως, ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες πρέπει να έχουν τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων μας. Όλα τα σωματεία πρέπει να στηρίξουν πολύμορφα τον αγώνα των μικρών αγροτών.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, με προβοκάτσιες, αστυνομοκρατία, επιστράτευση απεργών, επιθέσεις ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες στη Νίκαια, προκειμένου να παρεμποδίσει την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους, όπως και σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, δεν θα περάσει.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή των αγώνων δε θα περάσουν.»

Στη συνέχεια ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου