Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Κινητοποίηση με τρακτέρ στις 10 Δεκέμβρη

Μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που οργάνωσε η Ομοσπονδία στο πλαίσιο των αποφάσεων για την οργάνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που ελήφθησαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στη Λάρισα. Σύσκεψη, με μαζική συμμετοχή αγροτών, στην οποία αναδείχτηκε η απόφαση και αποφασιστικότητα για ξεκίνημα μαχητικών κινητοποιήσεων, οργάνωσε ο τοπικός αγροτικός σύλλογος, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, από μεθαύριο Κυριακή, 2 Δεκέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας, ενώ την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., να γίνει νέα σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά, που θα οργανώσει την κάθοδο των αγροτών με τα αγροτικά μηχανήματα στο συλλαλητήριο.

Σύσκεψη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων για την οργάνωση της πάλης στο νομό, οργανώνει, σήμερα, στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ».

Οι Θεσσαλοί αγρότες βγαίνουν στον αγώνα για ν' αποκρούσουν τη νέα σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους, με την πρόσφατη ψήφιση του 3ουμνημονίου, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Η επίθεση θα οξυνθεί με την εφαρμογή των χειρότερων μέτρων της νέας ΚΑΠ 2014 -2020, με τη δραστική μείωση των επιδοτήσεων και τους νέους φραγμούς στην παραγωγή προϊόντων, αλλά και τη διεύρυνση των εισαγωγών χωρίς δασμούς από τρίτες χώρες. Ακόμη με:

  • Την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, οι αγρότες θα φορολογηθούν άγρια, ενώ φαίνεται να προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.
  • Τη μείωση επιστροφής από φέτος του ΦΠΑ στο 6%, από 11%, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
  • Τις πενιχρές αγροτικές συντάξεις που μειώνονται περαιτέρω με το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας.
  • Τα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ για την υγεία που αυξάνονται κατά 70%, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%, η οποία θα μεγαλώνει όταν δεν χρησιμοποιούνται γεννόσημα.
  • Τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα τουλάχιστον κατά 30% και τη νέα αύξηση που θα αποφασιστεί το Γενάρη...

Ταυτόχρονα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και όλα τα άλλα υπέρογκα χαράτσια που πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Συνδέοντας τις άμεσες διεκδικήσεις τους με την ανάγκη ανατροπής της ΚΑΠ της ΕΕ, οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν ως προοπτική του αγώνα τους μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου