Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Απεργούν και σήμερα, αποχή το Σαββατοκύριακο

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών από τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο

Με 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες και αποχή το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και σε αυτή την κινητοποίηση δίνουν τη μάχη ώστε η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό. Στο πλαίσιο αυτό πρωτοστατούν για να γίνουν γενικές συνελεύσεις, για να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους. Παίρνουν μέτρα (πορείες, συνεντεύξεις και άλλα) που στοχεύουν στην ενημέρωση των κατοίκων των δήμων με στόχο την ενεργή στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό. Παράλληλα μοιράζουν ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο η οποία αναφέρεται εκτενώς στα βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν και στις επιπτώσεις που έχουν στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σήμερα στις 11 π.μ. οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (στην πλατεία Κλαυθμώνος) για τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται.

Θεμελιώνουν συνθήκες καταναγκασμού και μαζικών απολύσεων

Στην ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιοσημειώνεται ότι οι διατάξεις που αφορούν «στη Δημόσια Διοίκηση, στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους, θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων! Συγκεκριμένα:

  1. Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας(παίρνοντας το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Οσο διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορεί να μεταταχθούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυσή τους.
  2. Η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράςαφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι κάθε στιγμή στη διάθεση της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!
  3. Ξεκινάνε μαζικές απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 μέρες (!) από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου "που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια"! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.
    1. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες! Ζήτημα που αποδεικνύει ότι τα μέτρα δεν "τα επιβάλλουν οι δανειστές και το μνημόνιο" αλλά η ανάγκη της πλουτοκρατίας να διαμορφώσει την τιμή της εργατικής δύναμης στα κατώτερα επίπεδα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας του.
  4. Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της "αργίας" για τη ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, να μπλοκάρουν τα μέτρα. Με μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να ληφθούν αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας, που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους, δεν οδηγούν στον εκφυλισμό και τη μοιρολατρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου