Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Aμεση σύγκλιση των Δ. Σ. των Δήμων του Ν. Καρδίτσας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των Δήμων του Νομού Καρδίτσας απέστειλαν αίτηση στους Δημάρχους των Δήμων του Νομού για άμεση σύγκλιση των Δημοτικών Συμβουλίων σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή οι οποίες προβλέπουν διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους.

Η ΑΙΤΗΣΗ:

«Κ. Δήμαρχε
Με τον Νόμο 4093/2012 που ψήφισε η Βουλή την περασμένη εβδομάδα και στην υποπαράγραφο Ζ.4. προβλέπονται μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών είναι η έναρξη της διαδικασίας διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απόλυσης εργαζομένων αορίστου χρόνου στους δήμους.
Θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό είναι πέρα για πέρα αντικοινωνικό, οδηγεί οικογένειες στην απόγνωση, την εξαθλίωση και τη φτώχεια, αυξάνει την ανεργία και επιφέρει αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Επειδή οι καταληκτικές ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά τον Δήμο προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση αυτών των διατάξεων με την απειλή για επιβολή ποινών σε περίπτωση καθυστέρησης, σας καλούμε άμεσα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση να συγκαλέσετε το ανώτερο κατά τη γνώμη μας όργανο λειτουργίας του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε τρόπους αντίδρασης και μη εφαρμογής των αντεργατικών αυτών διατάξεων που γενούν βάρβαρες πολιτικές.»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»:

Καρδίτσας: Χρήστος Τέγος, Γιώργος Γιοβάνης, Μανώλης Τσίπρας, Θανάσης Μακροστέργιος
Σοφάδων: Σωτήρης Στουρνάρας
Παλαμά: Άρης Πολυγένης, Βασίλης Μητράκος
Μουζακίου: Λάμπρος Γιώτης
Λίμνης Πλαστήρα: Βασίλης Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου