Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Μια σπίθα άναψε στον αγροτικό κόσμο του νομού μας, που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες μεγάλες κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, με τους άνεργους και τους συνταξιούχους, που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που φέρνει το «μνημόνιο 3» και άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται εξαφανίζοντας περαιτέρω το εισόδημα τους λαού. 

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στον Παλαμά με πρωτοβουλία του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου, μετά από απαίτηση των μελών του, τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και έγιναν προτάσεις που «βλέπουν» άμεσα κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση αγροτών στις πλατείες, συλλαλητήρια, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και κλείσιμο εθνικών οδών. 

Οι αγρότες που πήραν το λόγο πρότειναν δυναμικές κινητοποιήσεις που θα στείλουν το «μήνυμα» στην κυβέρνηση και την τρόικα, ότι οι παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους αφανίσει οικονομικά οδηγώντας τους στην πείνα, στη δυστυχία και την εξαθλίωση. Οι προτάσεις που έγιναν δείχνουν και μια τάση για μέτωπο αγώνα με τους άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως οι υπάλληλοι των δήμων, οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, κ.λπ.

Τις επόμενες ημέρες, μετά και από τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη σύσκεψη της ΕΟΑΣΚ που έγινε στην Καρδίτσα, αναμένεται περιοδεία από το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της περιοχής, συντονισμός και συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες. Οι αγρότες, για πρώτη φορά έδειξαν χθες, με τη μαζική τους παρουσία, πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν μια σκληρή απάντηση στην κυβέρνηση και σε όσους ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου