Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα έληξε η προθεσμία για τις λίστες

Σήμερα έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις Διευθύνσεις Προσωπικού όλων των φορέων του Δημοσίου για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ αύριο αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο υπενθύμιση προς τις υπηρεσίες που δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα ώστε να το πράξουν στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι από τις υπηρεσίες του δημοσίου τα στοιχεία έχουν αποσταλεί, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με τους ΟΤΑ όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στόχο να μπλοκάρουν την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν πως η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση καθώς τα στοιχεία με τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που υπάγονται στο μέτρο υπάρχουν, με την απογραφή, στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Εκείνο που λείπει είναι ο ακριβής αριθμός, η ακριβής κατάσταση αυτών που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου σε όλο το δημόσιο υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις (Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων) περί τους 2.300, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας στην παρούσα φάση. Από αυτούς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περί τους 1500 καθώς οι υπόλοιποι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. Από τους 2.300 η δεξαμενή που αφορά στους ΟΤΑ είναι κάτω από το 1/3. Δηλαδή περί τους 700. Επίσης, σε διαθεσιμότητα τίθενται μέσω του μέτρου της αργίας περί τους 1.500 υπαλλήλους που είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου βεβαιώνουν ότι οι υπάλληλοι που θα τεθούν τώρα σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταχθούν ή θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Παρόλα αυτά, όταν από τις αρχές του 2013 θα αρχίσει το κανονικό κύμα της διαθεσιμότητας - μέσω της αξιολόγησης φορέων και της κατάργησης οργανικών θέσεων καθώς και της αξιολόγησης προσωπικού - πολλοί από τους υπαλλήλους αυτούς, μαζί με χιλιάδες άλλους μόνιμους και ΙΔΑΧ, όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μπορούν να βρεθούν με το χαρτί της απόλυσης είτε γιατί θα καταλήξουν στο πλεονάζον προσωπικό είτε γιατί θα κριθούν ανεπαρκείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου