Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις απολύσεις στους Ο.Τ.Α.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση απόφασης:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας δηλώνει ότι είναι αντίθετο με τις απολύσεις υπαλλήλων, οποιασδήποτε κατηγορίας, στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ρίχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, η υλοποίηση των διατάξεων που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο ΙΙΙ θα αυξήσει κατακόρυφα την ανεργία και θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση. Θεωρούμε ότι λόγω της μεταβίβασης εκατοντάδων αρμοδιοτήτων από το κράτος επιβάλλεται η ενίσχυση των οικονομικών μας και επί πλέον προσωπικό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής μας και όχι περικοπές και απολύσεις.

Ομόφωνα αποφασίσαμε:

1.    Ζητάμε να ανακαλέσει η κυβέρνηση την απόφαση για τη διαθεσιμότητα, μεταφορά ή μετάταξη υπαλλήλων ΟΤΑ κάθε βαθμού.

2.    Να μη συμμετάσχουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στις διαδικασίες για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις ή στην κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων (λίστες κλπ) τώρα ή στο μέλλον.

3.    Να μην υπογράψει κανένας αιρετός διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλου.

4.    Δε θα καταργήσουμε καμμιά οργανική θέση στους Ο.Ε.Υ.

5.    Δε θα συνεργήσουμε, ούτε θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίση, άμεση ή έμμεση, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

6.    Ζητάμε κάλυψη από το κράτος των αναγκών και των ελλείψεων στις υπηρεσίες μας που προκάλεσε ο «Καλλικράτης».

7.    Αναλαμβάνουμε πλήρη πολιτική και νομική στήριξη στους εργαζομένους που απειλούνται με απολύσεις και στα υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Προσωπικού, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά  όργανα των εργαζομένων. Ομοίως στους αιρετούς που θα υλοποιήσουν την παρούσα απόφαση.

8.    Να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων για ενημέρωση όλων των εργαζομένων και των πολιτών για τις συνέπειες που θα έχουν στην προσφορά υπηρεσιών στην κοινωνία της Θεσσαλίας, οι απολύσεις και η συνεπαγόμενη κατάργηση λειτουργικών μονάδων.

9.    Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς, και κυρίως τους εργαζόμενους που υφίστανται τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης, να στρατευθούν και να παλέψουν για την ανατροπή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Λάρισα 19 Νοέμβρη 2012»

Οι προτείνοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Μπούτας Βαγγέλης
Γκατζής Νίκος
Κρανιάς Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου