Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κανένα στοιχείo μετανάστη στη Χρυσή Αυγή

Κανένας Δήμος, καμιά Περιφέρεια να μη δώσει τα στοιχεία για πρόσφυγες - μετανάστες που ζητά η κυβέρνηση με «λαγό» τη Χρυσή Αυγή. Κανένας εργαζόμενος στην Κεντρική και Τοπική Διοίκηση να μη «συμμορφωθεί» σε ρατσιστικές εντολές και υποδείξεις.

Αυτό ζητά με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», θυμίζοντας ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, με Ερώτηση στη Βουλή, ζητά να πληροφορηθεί αναλυτικά στοιχεία για την απασχόληση των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και γενικότερα αυτών που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, καθώς και των μεταναστών που κατέχουν κάθε είδους άδεια υπαίθριου εμπορίου.

«(...) Κάνουν πως δεν ξέρουν τις τεράστιες δυσκολίες που συναντάει ένας πρόσφυγας για να υποβάλει αίτημα ασύλου στη χώρα μας, πολύ περισσότερο για να γίνει αυτό δεκτό (...) Προσποιούνται πως αγνοούν την από 19-10-2012 εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, παρόλο που αναφέρονται συγκεκριμένα σε αυτήν, ότι κάθε άλλο παρά αυτόματα δίνεται δικαίωμα στην εργασία σε όποιον έχει καταφέρει να υποβάλει αίτημα ασύλου. Αντίθετα, το εξαρτά απαράδεκτα από μια σειρά απαγορευτικές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχουν άνεργοι Ελληνες, ομογενείς ή πολίτες της ΕΕ στη συγκεκριμένη ειδικότητα, που έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας», παρατηρεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Υπογραμμίζει ότι η Χρυσή Αυγή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους καπιταλιστές και το σύστημά τους, αφού όχι απλώς τους βγάζει «λάδι» για την κρίση, τους πολέμους, την ανεργία και τη λαϊκή εξαθλίωση, αλλά προσπαθεί να ενοχοποιήσει και τα θύματά τους, φέρνοντάς τα σε αντιπαράθεση με τα επίσης θύματά τους Ελληνες εργαζόμενους και ανέργους.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι φέρει πολύ σοβαρή ευθύνη «όχι μόνο γιατί ανέχεται προκλητικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και προθυμοποιείται να κάνει τα "χατίρια" της, παραγγέλλοντας τη συλλογή των απαράδεκτων στοιχείων που κάθε φορά ζητάει μέσω του κρατικού μηχανισμού, αλλά και επειδή υιοθετεί τη ρατσιστική πολιτική και πρακτική της, με τον ενστερνισμό των εμπρηστικών θέσεών της για "ανακατάληψη" των πόλεων από τους μετανάστες, τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον τους, όπως ο "Ξένιος Ζευς", τις άθλιες μεθοδεύσεις για την ιθαγένεια, τη στοχοποίησή τους από κρατικούς φορείς και υπηρεσίες».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί από την κυβέρνηση παύση της απαράδεκτης συλλογής και χορήγησης στοιχείων που στοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Σύλληψη και τιμωρία των δραστών των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και άλλων εγκληματικών εθνικιστικών οργανώσεων σε βάρος μεταναστών αλλά και Ελλήνων εργαζομένων. Αμεση διακοπή των ρατσιστικών αστυνομικών επιχειρήσεων. Σεβασμό των εργασιακών, κοινωνικών, ατομικών δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων. Καλεί Δήμους και Περιφέρειες να αρνηθούν τη χορήγηση των στοιχείων, συνδικάτα και εργαζόμενους στους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες να μη συμμορφώνονται με καμιά ρατσιστική εντολή ή υπόδειξη. Να στραφούν και να οργανώσουν την πάλη τους κατά των πραγματικών ενόχων για τα οξυμένα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου