Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Πλατιά σύσκεψη πραγματοποιεί σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων

Με καταλήψεις, απεργίες, στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις συνεχίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στα μέτρα που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι για ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Σήμερα, ξεχωρίζει η πλατιά σύσκεψη που οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β πίσω από την Μητρόπολη), με θέμα: «Συμπεράσματα από τους αγώνες μας μέχρι σήμερα, την κλιμάκωση του αγώνα και την καλύτερη οργάνωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης». Το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου.

Χτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν στάση εργασίας στο πλαίσιο της οποίας το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έκανε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Από εκεί και μαζί με άλλα μπλοκ εργαζομένων από σωματεία δήμων έκαναν πορεία μέσω Σταδίου έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το οποίο απουσίαζε, για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του. Ομως, δεν απουσίαζαν οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μετατρέψει σε φρούριο το υπουργείο.

Αγωνιστική παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, έκαναν, χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους δήμους της Λάρισας, οι οποίοι έφτασαν εκεί με μαζική και δυναμική πορεία που οργάνωσαν οΣύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων, εξέφρασε, στην παρέμβασή του, ο Χρ. Τέγος, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Καρδίτσας.

Σήμερα, με απεργία συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Κιλκίς, Σέρρρες, Πέλλα, Ημαθία) οι εργαζόμενοι στοΔημόσιο, στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ κάνουν στάση εργασίας (12 μ.μ. - λήξη ωραρίου). Σε άλλους δήμους, Περιφέρειες, υπουργεία γίνονται γενικές συνελεύσεις ή και καταλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι αύριο και μεθαύριο οι εφοριακοί κάνουν 48ωρη απεργία, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα κάνουν νέα στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου