Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Χρ. Τέγος: "Άρχισαν οι διευκρινιστικές κωλοτούμπες"

Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο: Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Τσίπρας δήλωσε κατά την επίσκεψή του την περασμένη Πέμπτη στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ: «Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις (σ.σ.  προφανώς εννοούσε την περικοπή τους με τα τελευταία μέτρα του 3ου μνημονίου και των νομοθετικών πράξεων), γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο (σ.σ.  όπως ψηφίστηκαν και τα τελευταία μέτρα, σε έναν νόμο του ενός άρθρου), όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε με την βοήθεια του λαού σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

Λίγες ημέρες αργότερα και αφού πολιτικά κόμματα και μέρος του αθηναϊκού τύπου, έθεταν άμεσα και έμμεσα το ερώτημα που θα βρει τα χρήματα ο κος Τσίπρας (ως αυριανός πρωθυπουργός) να αναπληρώσει την απώλεια μισθών και συντάξεων, αφού κάποιοι θυμήθηκαν το «λεφτά υπάρχουν» του τραγικού κου Γ. Παπανδρέου, έρχεται προχθές ο κος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του REAL FM λέει μεταξύ άλλων: «(ο κος Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (…) Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με έναν διακόπτη να γυρίσουμε τον χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του» .

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Γιατί τα γράφω αυτά; Έκανα απλά ένα συνειρμό με αφορμή αφ’ ενός την ανακοίνωση της άφιξης σήμερα του κου Σκουρλέτη στην Καρδίτσα προκειμένου να παραστεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και αφ’ ετέρου ένα δημοσίευμα πριν ένα μήνα περίπου του κου Ηλία Τσιαμαντά, μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, σχετικά με τον Αχελώο, τις λίμνες και τις λοιπές υποδομές, που μέμφονταν τους βουλευτές αλλά και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δημαγωγούς και λαϊκίζοντες επειδή έκαναν σημαία τους την εκτροπή του Αχελώου αφήνοντας στην άκρη πιο εύκολα υλοποιήσιμα και οικονομικότερα έργα και  κατέληγε επικαλούμενος τους στίχους του γνωστού λαϊκού άσματος : «Άλλα θέλω και άλλα κάνω, πώς να σας το πω».

Κλείνω με ένα ερώτημα στον κο Τσιαμαντά: Θα τραγουδήσει το λαϊκό άσμα σήμερα στον κο Σκουρλέτη, ή θα περιμένει να το θυμίσει στον εαυτό του όταν και αν… έρθουν στην εξουσία;

Υ.Γ. Για τα περί νερών και Αχελώου, θα επανέλθω σύντομα.  

Καρδίτσα 22 / 11 / 2012  

Χρήστος Τέγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου