Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τον «Καλλικράτη»

Από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Η απόλυτη ένδεια, στην οποία έχουν περιέλθει οι περιφέρειες και οι δήμοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και τα ελάχιστα έργα, δράσεις και υποδομές που σχετίζονται με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού, καθώς και ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσής τους αναδείχθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, των προέδρων του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο Δ. Ψωμιάδης παρέδωσε στην Αλ. Παπαρήγα υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΚΜ λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης και των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση.

Η Αλέκα Παπαρήγα θύμισε ότι το ΚΚΕ εξαρχής τοποθετήθηκε πολιτικά και όχι συντεχνιακά και για τον «Καποδίστρια» και για τον «Καλλικράτη». Εγκαιρα προειδοποίησε ότι το στοιχείο της αποκέντρωσης που προβαλλόταν, είχε στόχο να μειωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, οι κοινωνικές κυρίως παροχές, τα κονδύλια για έργα υποδομής που χρειάζονται και να πεταχθεί το μπαλάκι στους περιφερειάρχες, στους δημάρχους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσπαθούν να εξασφαλίσουν χρήματα μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας του λαού.

Ξεκαθάρισε ότι «όταν η γενική πολιτική είναι ταξικά αντιλαϊκή και η αποκέντρωση αυτό θα υπηρετεί». Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλονται στις περιφέρειες και τους δήμους, να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων και να γίνει ιεράρχηση για το πού θα κατευθυνθούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, μεταφορά μαθητών) και τα αναγκαία έργα υποδομών (αντιπλημμυρικά κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου